Cu un pas mai aproape de Rai

Toaletare decedați

 

Toaletizare, cosmetizare și igienizare

Trupul neînsuflețit al persoanei decedate trebuie să fie pregătit după tradiții și obiceiuri religioase pentru a fi condus spre ultimul drum. 

Toaletarea constă în pregătirea trupului conform procedurilor sanitare: spălare, cosmetizare, igienizare, bărbierit (dacă este cazul) și îmbrăcare. Abia după finalizarea acestor proceduri, corpul decedatului poate fi așezat în sicriu, cu capul către răsărit. Echipa noastră se poate ocupa complet de acest proces și vă poate fi un real ajutor în astfel de momente, când deciziile trebuie luate într-un timp foarte scurt.

Ce se întamplă cu defunctul după moarte?

Corpul este luat din locul decesului și dus într-o casă funerară sau într-o morgă. Înainte de orice intervenție, personalul acestor locuri vă va cere permisiunea de a acționa și vă va explica procedura de urmat.

Primul pas, indiferent de tipul de înmormântare sau incinerare este de a spăla și dezinfecta corpul. Acest lucru se practică din motive de siguranță pentru personal și familie sau restul participanților la ceremonie, dar, de asemenea, este și un omagiu adus persoanei decedate. Corpul uman începe să se schimbe imediat după moarte, așadar baia și dezinfecția sunt obligatorii.

Următorii pași pot fi deciși doar de familie sau cei desemnați să se ocupe de ceremonii. Corpul poate fi îmbălsămat pentru procedura tradițională, îmbrăcat și pregătit pentru incinerare sau pregătit pentru un transport pe distanță mai mare.

După alegerea procedurii va trebui să vă gândiți la îmbrăcăminte sau la alte accesorii care pot contribui la cosmetizarea celui decedat. Optiunile pot varia în funcție de stilul de viață al defunctului sau de normele impuse de comunitate. De asemenea, se pot folosi haine purtate de defunct sau se pot procura unele noi.

Atunci când vine vorba de bijuterii, puteți folosi bijuteriile din timpul vieții după preferințe, sau puteți opta pentru o înmormantare modestă.

Ultimul pas este reprezentat de cosmetizarea finală, pentru expunerea în capelă. Aici se pot folosi diferite machiaje sau produse ce vor reda un aspect mai puțin funebru decedatului. De asemenea, părul va fi stilizat, iar restul corpului va fi așezat într-un mod estetic dacă este cazul.

Vă stăm la dispoziție 24 h din 24. Solicită asistența noastră NON-STOP!

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image
Casa Eden