Cu un pas mai aproape de Rai

Îmbălsămare

 

Ce este îmbălsămarea?

Îmbălsămarea reprezintă un serviciu medical ce presupune împiedicarea temporară a procesului de descompunere a corpului neînsuflețit prin injectarea unor substanțe fluide de îmbălsămare.

Ce scop are îmbălsămarea?

Îmbălsămarea are scopul de a păstra corpul o perioadă mai îndelungată de timp în condiții optime pentru prezentarea în capelă, pentru transport pe distanțe lungi sau din motive medicale, cum ar fi cercetările anatomice. De asemenea, oferă corpului un aspect mai apropiat de cel al unei persoane vii, lucru de luat în considerare atunci când se dorește prezentarea defunctului în capelă.

Așadar, prin îmbălsămare se înțelege procesul de conservare a trupului defunctului prin încetinirea proceselor de descompunere care au loc.

Orice deces trebuie să fie urmat de îmbălsămare pentru a păstra anumite norme de biosecuritate, dar și pentru a nu crea un disconfort participanților de priveghi sau înmormantare.

Pentru a putea fi depus la capelă sau în orice alt spațiu unde decedatul poate fi văzut pentru ultima oară, este nevoie de un certificat de îmbălsămare eliberat de un medic patolog, care ne este colaborator.

Îmbălsămarea poate fi realizată doar de un cadru medical specializat sau o persoană autorizată pentru a practica proceduri de acest gen. Nerespectarea normelor poate atrage consecințe legale. Cea mai bună alternativă este reprezentată de apelarea la o firmă  de pompe funebre care poate oferi astfel de servicii.

Nu în ultimul rând, alături de procesele de îmbălsămare și igienizare trebuie să se realizeze și etapa de cosmetizare. În cadrul acesteia, corpul este aranjat, se folosește ceară sau machiaj, iar în cazul unui bărbat, acesta va fi bărbierit, tuns, astfel încât să se ofere un aspect cât mai îngrijit. În felul acesta se va reflecta onoarea pe care o merită persoana respectivă.

Cât dureaza efectele unei îmbălsămări?

Îmbălsămarea nu va conserva trupul persoanei decedate pentru veșnicie. Această practică doar întarzie procesele inevitabile de descompunere a corpului. Durata efectelor  variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi soluțiile folosite sau metodele de îmbălsămare. De asemenea, factorii determinanți sunt reprezentați în continuare de temperatură și umiditate. De aceea se folosesc diferite dispozitive de climatizare, cum ar fi capacele refrigerante.

Așadar, este importat să se înțeleagă faptul că îmbălsămarea se realizează din cele mai vechi timpuri, atât din motive religioase cât si din motive de siguranță și estetică, devenind astăzi una dintre cele mai uzuale practici dinaintea înhumarii. De asemenea, aceasta trebuie să fie realizată de persoane abilitate și, totodată, trebuie să se realizeze într-un spațiu ce respectă toate normele în vigoare. În urma acestor etape premergătoare înmormăntării se va păstra cât mai bine corpul persoanei ce a trecut în neființă și i se aduce respectul cuvenit.

Solicită asistența noastră NON-STOP!

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image
Casa Eden