Cu un pas mai aproape de Rai

Mese pomenire

 

În cultura creștină, pomenile reprezintă comemorarea celor decedați. Această practică se poate desfășura, fie printr-un parastas sau liturghie, fie pur si simplu prin colivă, colac și vin la mormântul celui comemorat.

De asemenea, pentru a păstra vie amintirea celui decedat, în ritul creștin există o regularitate a pomenilor astfel:

  • Primul Parastas este cel care are loc în ziua a-III-a de la momentul decesului (ziua înmormântării);
  • Parastasul din ziua a-IX-a de la deces poartă semnificația celui de-al nouălea ceas și a momentului în care Iisus a murit pe cruce;
  • Parastasul de 40 de zile, ce simbolizează ridicarea la cer a lui Iisus;
  • Parastasul mai are loc la împlinirea a 3, 6 și 9 luni cât și un an.

După perioada de un an, pomenile pot avea loc anual sau o dată la 3 luni până la împlinirea celor 7 ani. Incluzând toate ocaziile la care creștinii trebuie să-și comemoreze persoanele decedate, ajungem la un total de 13 pomeni: la 3 zile, la 9 zile, la 40 de zile, la 3 luni, 6 luni, 9 luni, 1 an, 2 ani, 3 ani, 4 ani, 5 ani, 6 ani și în cele din urmă la 7 ani. 

Un astfel de program poate fi destul de greu de urmat în zilele noastre, atât din lipsa timpului, cât și a costurilor destul de ridicate. Așadar, nu vă speriați în cazul în care nu veți reuși să îndepliniți unele comemorări în mod material. Astfel de comemorări nu sunt obligatorii și nu se fac sub presiunea cuiva. Cel mai important este să păstrăm vie memoria celor plecați dintre noi, iar organizarea pomenilor să se organizeze într-un mod civilizat alături de cei dragi, reuniți de gânduri bune.

La organizarea unui astfel de eveniment, deseori se întâmplă ca data stabilită pentru pomenire să se intersecteze cu alte sărbători religioase sau evenimente. De aceea, te ajutăm cu organizarea meselor de pomenire, dar și cu găsirea locației pentru desfășurarea acestora. Ia legătura cu noi pentru a ne consulta cu privire la organizarea unui parastas!

Pentru a putea comemora în liniște amintirea celor pierduți, lasă în seama noastră partea de organizare. Îți garantăm că vei face economii considerabile de timp și bani, și vei evita situațiile neprevăzute, complicate sau care cer amânări.

Vă stăm la dispoziție 24 h din 24. Solicită asistența noastră NON-STOP!

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image
Casa Eden